Over Brouwerij Skollmann: craftbier met een smaakexplosie
Twee jeugdvrienden met een passie voor craftbier
In een wereld waarin commercieel bier steeds meer uniform wordt, zijn er gelukkig nog mensen die de liefde voor craftbier koesteren. Zoals Jonas en Tom, twee jeugdvrienden die in 2019 besloten om hun eigen microbrouwerij te starten.
Van opleiding tot realisatie
Na jarenlang bier proeven en bieren festivals bezoeken, besloten ze om een opleiding microbrouwerij te volgen. Zo konden ze hun kennis en vaardigheden op het gebied van brouwen bijspijkeren.
In oktober 2020 werd Skøllmann officieel opgericht. Ze startten met een proefinstallatie om hun recepten te ontwikkelen. Het eerste bier, Burning Skøll, was snel een succes.
Op zoek naar een eigen brouwzaal
Met het succes van Burning Skøll werd het tijd voor een eigen brouwzaal. Dankzij de hulp van vrienden in de biergemeenschap kwamen ze in contact met VZW Sanapolis, die een gebouw beschikbaar had in Sijsele.
In april 2023 was het eindelijk zover: Skøllmann kon zich vestigen in Sanapolis. In deze historische omgeving brouwen ze nu hun craftbieren met alleen de beste ingrediënten.
Exotische smaken voor iedereen
Skøllmann brouwt geen typische Belgische bieren, maar internationale stijlen met een hoek af. Van hop-forward IPA’s tot rijke stouts, voor ieder wat wils.
Vriendschap en vakmanschap
Skøllmann is een brouwerij met een hart. De twee vrienden zijn gedreven door hun liefde voor craftbier en willen deze passie met iedereen delen.
Proef en geniet
Of je nu een doorgewinterde bierkenner bent of net kennismaakt met craftbier, bij Skøllmann ben je aan het juiste adres. Proef de smaakexplosie van hun bieren en vier de geest van vriendschap en vakmanschap.